Собственикът на Левски Наско Сираков говори за ситуацията в Левски и в личния му живот като цяло броени дни след като „сините“ спечелиха Купата на България. Той засегна много теми от личен и обществен характер пред колегите от БНТ.  

„Емоциите отшумяват. Сега е време за сериозна работа, не че тя тук спира. Футболистите вече получиха десетина дни почивка, но при нас трябва да се свършат доста неща, защото след 40 дни започва новият сезон. Трябва да намерим нови попълнения. Ръководството има доста работа“, заяви Сираков.

Той не скри щастието си след спечелването на първи трофей на Левски от 13 години насам: „Щастлив съм, защото 13 години чакане и мъка за нашите фенове бяха прекалено много. Радвам се за треньорския екип, за футболистите, които надиграха хегемона на българския футбол Лудогорец на полуфинал, а след това надиграхме и ЦСКА на финала“.

„Не знам дали този тандем е златен, но е успешен. Когато работиш със сърце и душа за любимия си клуб, нещата се получават. Левскарите го виждат и затова в момента Левски има такава безрезервна подкрепа на всеки свой мач в София и провинцията“, каза той за тандема със Станимир Стоилов.

Той говори и за решението си да вземе акциите на Левски през 2020 г.: „Това беше спонтанно решение, но в нито един момент не съм съжалявал, защото знаех каква е ситуацията в клуба. Това го приемам като мисията на живота ми. Дал съм много като състезател и ръководител на Левски, а Левски ми е дал всичко. Надявам се, че сме на прав път. Въпреки че сме далече от спасителния бряг, ние го виждаме, защото допреди година нямаше светлина в тунела“.

„Най-доброто решение беше да убедя Мъри да се върне на треньорския пост. От първата минута, когато се върнах на „Герена“, знаех, че трябва да върна Мъри. И двамата знаехме, че сега е моментът да измъкнем Левски от бездънната бездна“, заяви със сигурност Сираков.

„Аз не съм от хората, които се обръщат назад. За мен е важно дне и устре. Всичко си заслужаваше. Имаме млад и перспективен отбор и един фантастичен треньорски екип. Много неща в клуба стъпиха на по.здрава остова в последните 7-8 месеца. Сигурен съм, че ни предстои една по-успешна година“, каза той.

Собственикът на Левски изрази благодарността си и към феновете на тима: „Без тях всичко това нямаше да се случи. Клубът оцеля през тези 2 години изключително и само благодарение на своите привърженици. Поклон пред тях“.

„Да си левскар може би е религия. Левскар се раждаш и левскар умираш. Няма друг клуб в България, който да придава религия на своите привърженици“, допълни той.

„Първо се гордея с моето семейство. Те са всички вече женория. Това е моята крепост и мястото, където мога да се обърна и да поискам всичко от тях и знам, че ще го получа. Те изтърпяха доста през последните 2 години. Сега обаче те са по-щастливи от мен за любимия ни клуб. Благодарен съм най-вече на семейството си, но и на тази всенародна любов, която не ти позволява да се оптуснеш в нито един момент, държи те буден нонстоп. Привържениците се отблагодаряват стократно за играта на Левски“, говори ръководителят относно свите близки.

Сираков заяви, че съпругата му Илиана Раева е била съгласна с решението му да поеме властта в Левски: „Тя беше за това нещо. Двамата се гордеем с това, че вече 40 години сме заедно и единият може да разчита на другия в най-трудните си моменти. Тя също го приема като мен, че това е наша мисия, да се спаси Левски. Тя е израстнала тук, близо до стадиона и е левскарка откакто се помни“.

„Сега имам по-малко време, но аз във всеки свободен момент гледам да съм близо до тях. Внучките са нещо уникално, чувствата към тях са фантастични“, допълни Сираков.

„Едно качество не мога да назова, но мисля, че съм честен в отношенията си с всички хора. Това понякога ме кара да казвам някои нелицеприятни неща, заради които някои хора ми се сърдят. Най-големият порок ми е пушенето“, честен бе шефът на „сините“.

„На първо място благодаря на семейството ми. На второ място – на Мъри, на екипа и на футлболистите, за начина, по който работиха, като те ще постигнат още повече. На трето място, а трябва да е на първо – поклон пред цялата левскарска общност, която направи чудеса“, завърши Сираков.