Новият собственик на Левски Наско Сираков говори пред медиите, като заяви, че към момента няма голямо развитие към привличане на нови спонсори, макар разговорите с потенциални партньори да се водят непрестанно. Сираков коментира и появилите се информации, че "сините" имат проблем с лиценза.

Антон Узунов
34 снимки

"Наясно са всички, че ножът е опрял до кокъла. Не спираме да работим по различни идеи и неща. Странно е, че спонсори и рекламодатели, които сами ни търсеха, сега се отдръпват, защото имат пробелми с бюджета за реклама. С този клип ще дадем началото на сериозен оздравителен процес, от който се нуждае клубът. Апелирам нашите фенове да предриемат сериозни усилия за абонаментните карти. Разчитаме много на това, за да стъпим на здрава основа". 

"Не искам да влизам в режим на обяснение. Продължаваме всеки ден да се срещаме с хора, които искат да рекламират или спонсорират Левски. Когато стигнем до договорка, ще бъдете уведомени". 

"Има интерес към наши играчи, това е другото перо, на което разчитаме. Да можем да покрием финансовата дупка между февруари и този момент. Ние забележки към нашите футболисти и персонала нямаме никакви. Всички проявават разбиране. При всички положения смятам, че всички футболисти, които можем да оставим в клуба, няма да имаме проблем да ги задържим".

"Изготвени са всички документи. Имам три седмици, в които трябва да платя този данък. Искам да ви уверя, че е изключително малък. Понеделник или вторник този процес ще бъде завършен. Има футболисти, които могат да разтрогнат. Правим всичко възможно да ограничим щетите до минимум".

"Договорът с "Macron" го прекратих аз и се отказах. Имаме договор с "Joma". "Macron" имат право да търсят по съдебен път и да защитават своите права. Това не ни плаши. Това е мое лично решение да се обърнем към "Joma". 

"Левски няма проблем с лиценза. Намирам го не за смехотворно, а за целенасачено да се пуска такава невярна информация. Приятел съм с Румен Чандъров, но не съм го виждал от месец. Ако трябва да съм честен не искам да го виждам точно сега, защото му дължим сума за Здравко Димитров. Мога да уверя привържениците, че при Левски няма да има тирета, запетйки, точки. Ние проблеми с лиценза за участие във Висшата лига на България нямаме. Може да се появи проблем до 31 юли за европейския лиценз за догодина". 

"Вчера имах повече от двучасов разговор с фракциите. Посланието ми към тях беше, че каквото и разделение и несъгласие да има, трябва да се загърби. Само единно всички можем да отправим послание към феновете, което смятам, че е и силата на Левски".

"Тези задължения са към персонала и футболистите. Те могат да бъдат предоговаряни. Колкото по-бързо обаче решим този пробелим, ще можем по-спокойно да градим бъдещето на Левски. Ако трябва Левски ще играе с юноши собствени кадри, но ще го има", заяви Сираков.