Христос Шелис едва ли ще бъде помнен дълго от феновете на Левски. Кипърският защитник дойде на „Герена” през лятото, а шест месеца по-късно си тръгна. 21-годишният футболист скъса договора си със столичния гранд по взаимно съгласие. И забележете - без да иска и едно евро компенсация. А беше в правото си да има финансови претенции и да стане поредният на опашката, който чака пари от „сините”.

Половин година явно беше достатъчна за дошлия от Острова на Афродита бранител, за да разбере в какъв клуб е попаднал и каква е моментната ситуация на „Герена”. Христос си даде сметка, че към момента качествата му не отговарят на амбициите на Левски и той не попада в плановете на Станимир Стоилов. Реши обаче да не прави проблеми и да не се налага феновете, които непрестанно помагат на клуба, да събират пари и за неговата компенсация.

ПФК Левски
14 снимки

Съвсем спокойно Шелис можеше да имитира тренировъчна дейност на изкуствения терен още година и половина и да си прибира заплатата без да бъде от каквато и да е полза на клуба. 21-годишният кипърец обаче показа висок морал и когато разбра, че е ненужен, си тръгна през парадния вход. За сметка на това други продължават да прибират пари от Левски, стоейки у дома в България или Германия и Швеция.

Добри думи заслужава и настоящият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков, който реши казуса в рамките на ден-два. Направи го така, че интересът на клуба бе изцяло защитен. Нещо, което досега рядко се случваше в предишни подобни случаи при директори преди него.

ПФК Левски
20 снимки

Христос Шелис едва ли ще бъде помнен с изявите си на терена, но трябва да бъде за пример с морала, който показа. Едно 21-годишно момче от Кипър постави Левски пред себе си и отказа да бъде в тежест на клуба.