Членът на Надзорния съвет на Левски – Петър Ганев, коментира раздора в ръководството на „синия“ клуб през последните дни. Той разкри, че ръстът на приходите в клуба от феновете е нараснал със 175 пъти в сравнение с 2021 година.

„Моделът на управление в Левски трябва да вдъхва доверие, а през последната година имаме постигнати огромни финансови резултати, обединение на феновете и частично в резултатите на тима. Ръстът на приходите от привържениците в клуба е 2.8 пъти. Това е 175 процента ръст в сравнение с 2021 година. Това става само, когато всички са обединени. Това бе направено с началото на сдружението „Левски е вечен“ и разбира се с работата на Ивайло Ивков“, започна Ганев пред БНТ. 

Той смята, че проблемите в клуба са много по-дълбоки от трансферната политика на 26-кратните шампиони в последно време. Ганев е категоричен, че Наско Сираков, Станимир Стоилов и Ивайло Ивков трябва да останат на всяка цена в клуба.

„В края на една много успешна година търсим модел на управление как тези хора, които са постигнали резултат, а това са Ивайло Ивков и Станимир Стоилов, отново да го постигнат. Според мен това в момента е големият спор в клуба, така че основните фигури да останат на местата си. Но това минава през изчистване на проблеми, които са по-дълбоки от един трансфер“, заяви гостът в предаването.

Ганев заяви, че обединителната фигура в Левски в момента е Станимир Стоилов и посъветва „синята“ общност да се вслушва в неговите думи.

„В момента Станимир Стоилов е фигурата, която държи целия баланс в клуба и доверието на привържениците. Всички трябва да се вслушват в думите, които казва“, каза още Петър Ганев.