Спортният директор на Левски Ивайло Петков работи усилено по селекцията за новото първенство. Петков, който е и бивш мениджър и има доста контакти, е бил в Южна Америка в търсене на попълнения, съобщава вестник "Тема Спорт".

От "Герена" проявяват интерес към няколко бразилски футболисти и те са били гледани на живо. Наред с това Левски ще държи под око и скандинавския пазар. Причината "сините" да се насочат към тези страни е фактът, че в тях първенствата са целогодишни. И в края на декември изтичат повечето договори на футболистите.

Така в столичния гранд ще могат да вземат състезатели, които са свободни агенти, вместо за тях да бъде плащана трансферна сума. Преди седмица мениджърът Джовани Бекали също обяви, че е в Южна Америка на лов за играчи. 

Левски има подписано споразумение за спомоществувателство с компанията на агента. Под негов съвет на "Герена" назначиха за главен скаут на клуба Богдан Патрашку. Преди това бившият футболист на Литекс е бил служител във фирмата на Бекали.

Със сигурност през зимата Левски ще се подсили на няколко поста. Треньорът Петър Хубчев настоява за привличането на играчи в халфовата линия и защитата. "Сините" така и не привлякоха заместник на продадения в дубайския Шабаб Ал Ахли Давиде Мариани. За неговите права в касата на столичани ще постъпят 1,417 милиона евро.

Освен това треньорът иска да бъде взет ляв бек - в момента единственият такъв в състава е Иван Горанов, както и футболист на поста централен бранител. През лятото Левски взе осем играчи - Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Здравко Димитров, Асен Чандъров, Дени Алар, Найджъл Робърта и Насиру Мохамед.

"Сините" имаха голям интерес към звездите на Ботев Тодор Неделев и Кристиан Димитров, но до трансфер не се стигна. От "Герена" ще се пробват за тях и през зимата.