Спортният директор на Левски, Ивайло Петков, коментира ситуацията около "сините" и съгласието на огромен процент от футболистите да си намалят заплатите по време на епидемията и извънредното положение в страната. 

LAP.bg
100 снимки

"Вкъщи съм си, защото сега никой не работи в клуба. Ако има нещо спешно, качвам се на колата и идвам в София. Така бе и миналата седмица, когато преговаряхме за заплати, но в момента футболистите са пуснати по домовете си", призна Петков пред "Хоризонт".

"До вчера трима не бяха подписали договора за намаляване на заплати, сега останаха само двама. Надявам се разумът и при тях да надделее и всичко да е наред. Няма да споменавам имена, защото се спекулира доста. Те не са отказали, просто им трябва повече време за размисъл. Тези футболисти чакат разговор с техни адвокати и агенти, за да вземат решение", заяви спортният директор на "сините".

"Това, което правят феновете за Левски, много помогна на футболистите да вземат решение за намаляване на заплатите. Засега нямаме проблем в това естество. Всички в Левски показва съпричанстност. От 16 март всеки футболист на Левски се готви индивидуално по програма. Разчитаме на техния професионализъм. От понеделник започват с нови програми и се надяваме на тяхната самодисциплина. От чужденците единствено Холмар Ейолфсон не е тук. Той е в Исладния, където отиде да присъства на раждането на първото му дете", каза Ивайло Петков. 

Ивайло Петков заяви, че според него футболното първенство трябва да се доиграе в пълния му вид.

"Лично мое мнение е първенството да се доиграе. Но да се изиграят само два мача и да се спре след това първенството не е сериозно. Не може да караме футлолистите да се подготвят 20 дни, за да изиграят два мача. Или играем всички кръгове по програма или спираме. Това отново казвам е лично мое мнение. Работихме по лятнатата селекция още от януари месец. Имаме варианти, следим ги, но трябва да сме наясно какво се случва с клуба, с какви финанси ще разполагаме. Като клуб във всяка една сфера Левски се развива. Тук искам отново искам да изкажа своята благодарност към привържениците на Левски. И смятам, че това е правилен начин за развитието на Левски като клуб", добави Ивайло Петков.