Скандалите в ръководството на Левски предизвика разкол в сдружението „Левски на левскарите“, което беше създадено, за да може един ден да държи акциите на клуба и да управлява с парите на феновете.

След пресконференцията, която фенската организация даде, на която беше атакуван собственикът на Левски и член на сдружението Наско Сираков, стартира масово напускане на организацията, пише „Мач Телеграф“. Недоволни членове подеха яростна атака към председателя на „Левски на Левскарите“ Димитър Костадинов, който е брат на тартора на агитката Любомир Костадинов – Младежа, и беше водещ на споменатата по-горе пресконференция.

Lap.bg
42 снимки

На страницата на сдружението в социалните мрежи бяха изписани десетки коментари срещу позицията да бъде атакуван яростно Наско Сираков, а отделно много членове на сдружението съобщиха, че спират да са част от него. От „Левски на Левскарите“ дори са изпратили съобщение до хората си, в което обясняват как да се спре членството.

„Явно доста членове са поискали да напуснат, щом тея пуснали това съобщение до тях. А по моя информация по едно време дори мейла им се е бъгнал от многото молби за напускане. Днес пък една фенска организация отиде на место в офиса им и се отписа демонстративно. Тези са типичен пример как една хубава идея може да бъде опорочена, когато е изпълнявана от неподходящите хора. В случая - компрометирани интересчии, кланящи се на един вожд и такива водещи се от своята преднамереност и лични пристрастия...“, написа една от популярните фенски страници „Синя приказка“.

Припомняме, че сдружението „Левски на левскарите“ трябваше да събере 20 000 членове, за да постигне целите си, но към днешна дата част от него са поне 20 пъти по-малко „сини“ фенове.