Мелбърн Сити обяви официално трансфера на португалския защитник Нуно Рейш. Австралийският клуб е сателит на Манчестър Сити и ръководството на тима информира, че договорът на играча е за три години.

За последно 29-годишният португалец игра в Левски, с който разтрогна в началото на май миналата година. Бранителят прекара два сезона на "Герена", в които вкара един гол в 52 мача във всички турнири.

Рейш, който е юноша на Спортинг Лисабон, е играл в кариерата си още за Серкъл Брюж, Олянензе, Метц, Панатинайкос и Витория Сетубал, както и за всички младежки национални гарнитури на Португалия. Той е осмото ново попълнение в редиците на Мелбърн Сити за сезона след Наоки Цубаки, Бен Гаручио, Андрю Набът, Марко Тилио, Мат Сътън, Тарас Гомулка и Ейдън О'Нийл.

"Щастлив съм, че се присъединих към Мелбърн Сити и съм част от нещо специално, което се случва тук в Австралия. Прекарах цялата си кариера в Европа и сега е правилното време за мен да приема ново предизвикателство в А-Лигата. От професионална гледна точка проектът на Мелбърн Сити е много вълнуващ", каза Рейш пред клубния сайт.

"Нуно е опитен играч, който е играл на много високо ниво в Европа. Той ще пасне перфектно на нашия стил на игра с интелигентността си, контролираната си агресия и уменията си с топката. Имаме отбор, в който всеки пост е конкурентен и ще изискваме от всеки играч, за да постигнем успехи през сезона", каза футболният директор Майкъл Петрило.