Роденият през 2004 г. Борислав Рупанов е считан за един от най-големите таланти в школата на Левски. Доказателство за това е фактът, че той вече записа 6 мача в Първа лига за "сините", като на 6 ноември 2022 г. дори излезе като титуляр в мача Спартак (Варна) - Левски, завършил 2:2. Последният му до момента двубой е финалният за Станимир Стоилов като треньор на "сините" - 1:0 над Локо (София) на 8 април. "Мач Телеграф" направи интервю с Рупанов, който за момента е част от дублиращия тим, който играе в Югозападната Трета лига.

- Каква е статистиката ти от началото на сезона?

- Имам 13 мача и 3 гола във "В" група. В Първа лига съм участвал в 6 срещи, а за Купата на България - в една. В момента играя зад нападателя.

- Ще разкажеш ли повече за себе си?

- Роден съм през 2004 г. в Петрич. В семейството ми няма спортисти. Започнах да тренирам на 5 или 6 години в отбора на Мечетата. После се преместих в Пирин Благоевград, където прекарах 2 години. На 14 години отидох във Витоша-13. Последва покана от Лудогорец. Отидох в Разград, 2 седмици бях в пансиона им и тренирах с тях. Харесаха ме и до 17-годишен играех за тях.

- А как се стигна до преминаването ти в Левски?

- Дойдох в Левски заради Станимир Стоилов. Знаех, че той ще ми даде шанс, който в крайна сметка получих. Само 3 месеца, след като преминах на "Герена", дебютирах за първия отбор. Иначе първоначално, както и сега, бях във втория тим с треньор тогава Елин Топузаков.

- Какво беше чувството да работиш с него?

- Той е най-добрият български треньор и за мен беше чест да тренирам под негово ръководство. Един ден ще се гордея с това, че съм се докоснал до работата на Станимир Стоилов.

- Как би описал вълнението, когато разбра, че ще си титуляр срещу Спартак Вн в мач от елита?

- Емоцията е неописуема! Това беше най-хубавият момент в живота ми! Титуляр за Левски само на 17 години...