Исканият от Левски София Йозеф Хушбауер по всичко личи, че няма да продължи кариерата си в родния столичен клуб, съобщават медиите в Чехия. Причините според iSport са няколко – първо Левски не е готов да плати исканите пари от Славия Прага, а също така шампионът на Чехия е преценил, че не е нужно сега да се разделя със своя полузащитник.

Мениджър на чешки национал е в София, води преговори с Левски

Славия е поискал от Левски 750 хиляди евро за услугите на своя футболист, което не се е понравило на шефовете от „Георги Аспарухов”, продължават медиите в Чехия. Това донякъде е странна ситуация, след като Славия вече си подсигури заместник на Хушбауер – Патрик Хелебранд, който пристига от Словачко.

Чехия се диви на Хушбауер: Не ги гледат и 2000 човека

Според местни журналисти, Славия се възползва от подмладяването на състава си с перспективни футболисти, след като има комфортна 16-точкова преднина пред втория Виктория Пилзен.

lap.bg
24 снимки

Изданието не пропуска да спомене, че в началото на седмицата хора от „синия” лагер вече са водили преговори с Хушбауер и той е трябвало да се споразумее. Футболистът се е договорил да получава по малко над 25 хиляди евро месечна заплата, което ще го превърне автоматично в един от най-скъпоплатените футболисти, играещи на „Герена”.

Левски среща яростна съпротива за цел №1

Обратът обаче е факт, след като isport.cz твърди според свои достоверни източници, че футболистът ще се присъедини в сряда или четвъртък към лагера на Славия, който се провежда в испанския курортен град Марбея. Точно преди заминаването за Иберийския полуостров треньорът Жиндрих Търпишовски коментира не само 29-годишния халф, но и нападателя Милан Шкода, който сега оформя своя трансфер в турския Генчлербирлиги.