Футболистът на Левски Мартин Райнов говори пред ТВ+ за престоя си на "Герена" и за атмосферата в "синия" клуб.

"В Левски има настроение, със сигурност то не е много добро, тъй като резултатите и играта не са ни добри. Ние всички го осъзнаваме, тежи ни това нещо, но ще дойдат и по-хубави дни за Левски. Както се казва – и на нашата улица ще изгрее слънце. С право имате забележки към нашата игра, треньорът също има същите доста големи забележки към нас. Опитваме се да работим и рано или късно нещата ще се оправят. На мен лично и на моите съотборници със сигурност това нещо ни тежи, като не успяваме да играем добре и да побеждаваме. Кога ще се случи? Надявам се скоро. Клиширан отговор, но работим и това е пътят", заяви Райнов пред ТВ+. 

"Трябва да изградим един добър отбор и когато това стане, да започнем да играем добре. Постепенно нещата ще тръгнат от само себе си. Искрата е когато спечелиш един мач, когато публиката е на стадиона и започне да те вдига. Това е искрата, която на нас, футболистите ни стига! Само един мач е достатъчен. Но за да тръгнем нагоре, за да печелим титли и т.н., трябва да се изгради отбор, трябва време."

"Г-н Стоянович промени доста неща, опитва се да ги промени. Един много добър треньор, много добър мотиватор, добър човек, с когото можеш да разговаряш за твоите проблеми. Има манталитет на победител, което на мен ми прави най-голямо впечатление. Опитва се да ни го предаде, но като че ли още не можем да го хванем."

"Не бих казал, че е грешка. Опитах се да използвам момента, понеже бях свободен агент, да си намеря отбор в чужбина. Имах няколко оферти, но прецених, че не са толкова добри за мен. Изчаках до последно, COVID кризата доста се отрази на пазара във футбола и реших да се върна. Имах оферти и от други отбори в България, но както съм казвал и преди, Левски ми остави вратичката отворена и аз не искам да играя за друг български отбор, когато Левски ме иска", призна Райнов по повод раздялата си със "сините" миналата година. 

"Много исках да дойда и да опровергая всички съмнения във феновете на Левски. Може би психически се бях затормозил. Бях си поставил високи цели и сам се обърках. Трябваше ми малко време, няколко месеца и се оправих." 

"Мечтая за За победи с Левски, искам много да спечелим титла с Левски и да зарадваме много хора, защото те наистина го заслужават. В личен план си пожелавам естествено да съм здрав, да имам добро семейство, моите приятели и семейство да бъдат живи и здрави. Съвсем обикновени неща", призна Райнов.