Спортно-техническото ръководство на Левски почти денонощно отсява предложения от мениджъри, които са задръстили пощата на "Герена" за своите клиенти - свободни агенти.

Трансферният пазар затвори и след него могат да бъдат привличани само футболисти, които са на борсата. Така Левски си върна Мартин Райнов, който бе свободен именно след като напусна "Герена" по-рано през лятото.

Ситуацията в тима е повече от тревожна, защото Левски е на необичайното осмо място, а предстои серия от мачове срещу силни съперници, първият от които срещу традиционно неудобния Славия на "Овча купел" в неделя. В отбора на практика липсва сърцевината след контузиите на братя Цоневи и продажбата на Стайн Спиерингс. Глътка въздух е повторното ангажиране на Райнов, но пробойни има и на двата фланга в защитата.

Обяснимо липсват предложения от български свободни футболисти. Такива постъпват само от чужбина. И още по-обяснимо повечето агенти се разочароват, след като отсреща чуят безкомпромисното намерение на "сините" да не прекрачват тавана на заплатите от 5000 евро.

Самият Райнов също е вместен в тези пари, въпреки че преди да напусне, отказа предложение за преподписване за 4 хиляди евро месечно. Сега обаче контрактът му е само до края на сезона, защото той иска да продължи в чужбина. 

Офертите, които халфът е отказал, преди да се присъедини към Левски, са били от Апоел (Рамат Ган) за 10 хиляди евро месечно, но животът в Израел е значително по-скъп. От Нефтчи (Баку) също са предложили толкова на Райнов. Той направи вчера втора тренировка с тима, а треньоът Георги Тодоров го гласи за титуляр срещу Славия в неделя.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.