Министърът на младежта и спорта Радостин Василев говори по актуалните теми в спорта. Той бе гост на 65-ата годишнина на Спортния тотализатор и взе отношение и по горещите теми във футбола.

„Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно“, заяви Василев.

„Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Поканили сме много хора. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрия отбор. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили, очаквам и гости от Левски. Отдавна не съм привърженик“, добави още той.

„Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор. Много е важно да отбележим следното. Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно”, каза министърът.

В прикаченото видео вижте какво още каза Радостин Василев!