Радослав Цонев е едно от новите лица в Левски този сезон. Победата с 3:0 над ЦСКА 1948 бе първи мач за халфа след завръщането му на "Герена".  В предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT Ради Цонев говори за Левски, периодът му в Италия и националния отбор. 
 
"Усещането беше страхотно. Бил съм много години на Герена и винаги съм искал да се върна. Най-важното бе да зарадвме феновете, защото те страдаха много през последните месеци. Атмосферата беше невероятна, но ми се иска още повече хора да ни подкрепят в следващите срещи."
 
"Чувствам се добре в тази схема, с която играхме срещу ЦСКА 1948. Разбираме се отлично с брат ми и Спиерингс. С някои от момчетата тренирах само няколко дни, но бързо свикнахме един с друг. И преди съм играл със Стивън и с Валери, знам какви футболисти са, имат невероятни качества и могат да решат всеки мач."
 
"Паузата в първенството ще ни даде повече време за тренировки, да се настроиме един към друг и да изглеждаме по-добре. Най-хубавите мачове са срещу ЦСКА и Лудогорец и лично аз ги очаквам с нетърпение."
 
"Изкарах 4 години в Италия и перз това време израснап в доста аспекти. Там футболът е друг, има много тежки тренировки и здрава конкуренция. Периодът ми в Италия го оценявам като успешен. В Лече тренирах с големи футболисти и въпреки че не играех, това ми помогна да израсна. Най-много от тактическа гледна точка, но напреднах и физически, и технически."
 
"Левски е институция. Каквото и да се променя, атмосхерата е същата. Сега съм от по-опитните, отскоро съм тук, но бих дал съвет на младите, ако има нужда. Харесват ми играчите, които сега са в Левски."
"Желанието на всеки футболист е да играе в националния отбор и аз не правя изключение. Гледах мачовете с Ирландия и Уелс, стояхме добре на терена и защо да не бием Унгария. В един мач всичко е възможно.", категоричен беше Ради Цонев.