Най-новото попълнение на Левски Стайн Спиерингс ще бие тавана на заплатите в клуба. В момента най-високо са оценени Найджъл Робърта и Холмар Ейолфсон, които взимат по около 30 хиляди евро на месец. Повече пари бяха обещани на чеха Йозеф Хушбауер, който обаче от вчера е футболист на Динамо (Дрезден).

Според холандски източници "сините" са изкушили Спиерингс с почти двойна заплата от тази, която е получавал във Ваалвайк, пише "Тема Спорт". Там той се е разписвал на малко повече от 20 хиляди евро на месец. Според хора от мениджърските среди това дори е високо възнаграждение за опашкарите в Ередивизи. Журналисти от страната на лалетата твърдят, че от Левски са били изключително настоятелни при преговорите със Спиерингс и са му сложили на масата предложение от 35 хиляди евро.

Само за сравнение: Франко Мазурек, който не успя да се наложи през есента в състава на Петър Хубчев, получава 22 500 евро месечно. А Насиру Мохамед закръгля на 25 хиляди евро и също няма допирателна със стартовата единайсеторка на Левски.

Не се съобщава каква сума са платили от „Герена“ на Ваалвайк, за да вземат Спиерингс сега, тъй като договорът му с холандците беше до края на сезона. Спекулациите бяха около 500 хиляди евро, но вероятно парите за бившия му вече клуб са два пъти по-малко.

Холандският халф проведе първа тренировка с новите си съотборници вчера на лагера в Сандански. Хубчев не можеше да разчита на контузения Найджъл Робърта, който остана да се възстановява в София. Отделно от основната група тренираха тримата вратари, които се подготвяха във фитнеса. "Сините" проведоха две тренировки във вторник.