Левски отнесе Ботев Враца с 4:0 и покрай еуфорията от изразителната победа един човек остана на заден план. А не бива. Просто е на прекалено важен пост, за да бъде подминаван с лека ръка. Но явно при него винаги ще се гледат грешките, а не хубавите неща, пише „Мач Телеграф”. 

Ако не сте се сетили – това е Пламен Андреев. Вратарят, който бе разкъсан от критики през миналото първенство, трябваше да влезе на пожар в петък, след като Матей Маркович изненадващо отпадна от групата за мача. Хърватинът се вкара в беля със схващане и все още не е ясно дали ще бъде под рамката и в гостуването на Локомотив Пд. В негово отсъствие Пламен Андреев настигна Георги Каменски по сухи мрежи – 41.

Настоящият страж на Левски обаче има далеч по-добри показатели от предшественика си. Той не е допускал гол в почти 2/3 от двубоите в които е пазил в елита. Каменски, който е трикратен шампион и носител на Купата на България с Левски, не е успял да опази вратата си в половината мачове, в които е бил на терена. Той има 86 срещи за „сините“ от 1964 до 1972 година.

Трябва да се отчете също, че при още шест сухи мрежи той ще направи нещо уникално. Мачовете, в които не е допуснал гол ще станат 47, а толкова са попаденията, които е инкасирал. А при още 3 сухи мрежи той ще се изравни по този показател с Пламен Илиев. Трябва да отбележим, че настоящият вратар на "сините" вече е изпреварил адаша си по един показател. Той има трофей с Левски. Нещо, което Илиев не успя да постигне. Макар да навърза 104 мача на "Герена". 

подкрепя българския спорт