Една от фирмите, спомената на срещата на шефовете и феновете на Левски като ищец към клуба заради негови задължения, излезе с официална декларация на своя сайт. "Главболгарстрой" разпространи съобщение до медиите и общността, в което дава обяснение за статута на дълговете от футболния клуб към компанията и договореностите по него. Във връзка с изложените от ръководството на ПФК Левски твърдения относно взаимоотношенията между футболния клуб и „Главболгарстрой“, свързани със строителните дейности на Стадион „Георги Аспарухов“, те заявяват:


Към днешна дата задълженията на ФК „Левски“ към „Главболгарстрой“ е над три милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение.

През изминалите години сме имали възможност, но не сме предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, единствено водени от желанието това да стане в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин. Бихме искали да уверим всички фенове на футбола в България, че напълно оценяваме значението на ПФК „Левски“ и желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията към „Главболгарстрой“. Ето защо беше отправено предложение до ръководството на клуба, да бъде подписано споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години, което поддържаме и към момента.

В  заключение  бихме искали да припомним, че „Главболгарстрой“ е компанията построила най-много спортни обекти в България. През последните 20 години екипът на дружеството участва в строителството на обекти като спортна зала „Арена Армеец“, Национален стадион „Васил Левски“, многофункционална спортна зала с покрит колодрум в гр. Пловдив, спортни зали „Арена Самоков“ и „Арена Асарел“, спортна база „Спорт Палас“ и много други. Изграждането на спортни съоръжения поставя пред изпълнителите много и различни предизвикателства, нетипични за конвенционалните строителни обекти. „Главболгарстрой“ е една от малкото компании на пазара, които имат капацитета и експертизата да завършат успешно десетки подобни проекти в цялата страна.

Управителен съвет

„Главболгарстрой Холдинг“ АД