Защитникът на Левски Нуно Рейш даде интервю за португалските медии, в което говори за обстановката в България, породена от коронавируса. Първенството в efbet Лига и изобщо всички спортове у нас бяха спрени, а мнозина от чужденците пребиваващи у нас, не могат да заминат за родината си.

Според Рейш обаче, действията на българското правителство са дали резултат и именно това е причината към този момент заразените да са толкова малко.

„Положението тук не е толкова тежко, колкото в Поругалия. До онзи ден имаше само 200 и няколко случая. Положението не е толкова лошо, колкото в Португалия. Веднага щом разбраха, че има случай на заразен, тук бяха много агресивни в мерките и веднага започнаха да затварят граници, публични пространства. Може би заради тези по-драстични и бързи мерки, разпространението не е толкова голямо. Можем да правим много малко неща без разрешение, като да ходим до магазина и аптеката. Ние обаче избягваме да излизаме. Излизането и влизането в София също е забранено. Ако искаш да напуснеш града ти трябва специална декларация, в която трябва да обясниш защо искаш да напуснеш. Ако искате просто да се разходите, те не ви пускат”, коментира Рейш.