Националният клуб на привържениците на Левски излезе с позиция след срещата, която се проведе днес на "Герена". На нея присъстваха Ивайло Ивков, Станимир Стоилов, Даниел Боримиров и фенове на "сините". Покана имаха още мажоритарният собственик Наско Сираков и босът на генералния спонсор на клуба Мило Борисов, но двамата не дойдоха на сбирката. 

От НКП пишат, че присъстващите фенове са се обединили около тезата, че корпоративният модел на управление на клуба е неприемлив. Привържениците още заявяват категорична подкрепа за пътя поет от Ивков и Стоилов, като уточняват, че евентуално смяна на някого от двамата силно ще ги разтревожи. 

startphoto.bg
36 снимки

Ето какво написаха от Националния клуб на привърженциите на Левски: 

"На проведената среща с ръководството на клуба, имахме възможността да получим отговори на екзистенциални за Левски въпроси.

Пълната конструктивност на дискусията бе нарушена от липсата на мажоритарния акционер и собственика на компанията, управляваща Левски.

На база на чутото от Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, присъстващите привърженици се обединихме около тезата, че корпоративният модел на управление, особено когато управляваща корпорация е външна за Левски, е неприемлив. Най-малкото, защото отговорността е силно размита.

Ние искаме Левски да се управлява от левскари, които работят на Герена и носят отговорността лично!

Поради тази причина, заявяваме категоричната си подкрепа за пътя, поет от Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Евентуална смяна на когото и да е от двамата силно ще ни разтревожи.

Надяваме се Пазителя на акциите да подходи с мъдрост и мисъл за родния си клуб! Очакваме и собственика на компанията, управляваща Левски, да оцени правилно своя бизнес интерес, който изисква силен Левски! В името на нашия клуб, ние сме отворени за дискусия с липсващите ключови фигури днес, в подобен формат, т.к. отворените въпроси остават!