Вратарят на Левски - Николай Михайлов, се похвали, че се намира в най-добрата си физическа форма от години и е амбициран през пролетта отново да бъде страж №1 на "сините".

"Чувствам се добре. Вече сме към края на подготовката, в първите дни натиснахме физически. За съжаление имахме две-три контузии. но се надявам футболистите да се оправят по-бързо. Имаме още време до първия мач за шампионат. Да се надяваме, че ще успеем да зарадваме привържениците ни. Относно титулярното място, мисля, че се конкурираме ползотворно с Пламен. И двамата направихме добра подготовка. Вече старши треньорът ще преценява кой да играе. Сезонът не завърши добре за мен, получих една контузия в коляното", заяви Михайлов пред Спортал.

"Работих доста и през почивката, за да мога да започна наравно с останалите. В такава форма не съм бил в последните пет-шест години. Каквото зависи от мен, съм го направил. Надявам се всички да помагаме за добрите игри на Левски до края на сезона. Започнахме добре, но след това загубихме доста точки. Трябва да направим всичко възможно, за да вземем квота за Европа. Длъжници сме на нашите фенове, трябва да направим серия победи, за да се реваншираме. Трябва да излезем заедно от това положение. Ние сами се докарахме дотук и сами трябва да излезем.

Аз никога не съм се задоволявал просто да живуркам. Да, имаше моменти в последните години, когато не бях ментално настроен по най-добрия начин и съм си взел поуки от това нещо. Моите амбиции винаги са големи. Аз съм на 34 години, не съм на 40, така че имам още няколко години на добро европейско ниво. Мисля, че вдигнах физически нивото си през този месец, за да бъда готов и за Левски, и за националния отбор. Ники Михайлов не се е отказал от големия футбол - точно обратното, амбициран съм да помагам и да продължавам напред", добави стражът на "сините".