Наставникът на Левски – Николай Костов, остана доволен от представянето на своите футболисти след успеха с 3:0 над Локомотив Пловдив в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Това бе първи успех за „сините“ от 22 октомври насам в българския футболен елит.

„Искрено се надявам да се работи по-лесно и съм сигурен, че ще се работи по-лесно, тъй като имаме играчи, които се възстановяват. Заслужено победихме Локомотив – един от най-добре играещите с топката. Първото полувреме разчитахме на висока преса и активна игра, не дадохме почти никакви възможности за бързи атаки. Имахме щастието да отбележим два гола. Тази играе коства разход на много енергия. Второто полувреме трябваше да сме по-организирани в дефанзивен план, с което дадохме инициативата на Локомотив. Поздравявам играчите ни, които се раздадоха и наистина заслужено победихме“, заяви Костов, който коментира завръщането на Уелтон и Цунами сред титулярите:

Снимки: Startphoto.bg
96 снимки

„Това са лидерите на нашия отбор. То е ясно за всички, че нашият отбор, когато е без основни играчи, има друг облик. Не можем да пресираме високо. Радвам се, че полека-лека се възстановяват. Надявам се, че ще завършим добре шампионата“.

„Като цяло съм доволен, защото и други пъти сме вкарвали при стандартни положения. Създаваме постоянно напрежение, стараем се да го правим. Мисля, че имаме успешна игра в атака при стандартните положения“, продължи треньорът на Левски, който обаче не пожела да коментира с подробности ситуацията с Андриан Краев:

Снимки: Startphoto.bg
63 снимки

„В такива подробности не мога да влизам. Краев е много важен, ценен наш играч, когато е концентриран и се влага за отбора. Дори когато греши, ние му прощаваме, защото грешките му изглеждат различно. По-добре да оставим тези неща, които са в съблекалнята, да си останат между нас, защото може да разчувстват някои хора“.

„Изостряме вниманието във всеки мач. Изостанахме в точките, причините са обективни и субективни. Има още 2 мача, надявам се да ги изиграем достойно и да ги спечелим, за да върнем усмивките на нашите почитатели“, каза Костов за предстоящите мачове на тима.

Снимки: LAP.bg
100 снимки

„Да, играчите се възстановяват, с тях сме по-уверени“, доволен е наставникът на „сините“.

„Ще го оставя без коментар, защото два пъти взех отношение по темата, защото моите думи не се приемат така, както аз искам и съм неразбран, затова оставам без коментар“, завърши Костов по отношение на разделението на феновете на Левски.