Допълнителен стимул за добри изяви срещу лидера Лудогорец ще имат играчите на Левски. Освен, че могат да свалят шампионите от върха при победа, "сините" ще са мотивирани и от факта, че ще бъдат наблюдавани от чуждестранни скаути в Разград. 

Сред тях ще са и представители на Тулуза, съобщава вестник "Тема Спорт". Те вече изгледаха мач на столичния гранд - срещу Славия в "Овча купел", който бе спечелен с 2:0. В него добро впечатление остави младокът Станислав Иванов, който вкара хубав гол след дълъг индивидуален рейд.

Той ще продължи да бъде следен от французите, както и съотборникът му в предни позиции Найджъл Робърта. Двамата офанзивни играчи правят силна кампания и се оформиха като огромна заплаха за противниковите отбрани.

20-годишният Станислав не е пропуснал и един шампионатен мач от началото на сезона. В 11 срещи е отбелязал 5 гола, отличи се и с хубави асистенции. Той е ползван от Хубчев предимно на десния фланг на нападението.

На върха на атаката пък е 21-годишният холандец Робърта. Той е бил на игрището в 8 сблъсъка от първенството, като в тях е отбелязал 6 попадения. Интересното е, че когато Найджъл е поразявал противниковата мрежа, то Левски не е губил двубой - 5 победи и 1 равенство.

"Сините" обаче няма лесно да се разделят с играчите си, защото искат да запазят състава и да го усилват. Сред тези, които предизвикват интереса на чуждестранни клубове, е и Паулиньо. През лятото за бразилеца имаше оферта от швейцарския Лугано - поне така се похвалиха от този клуб, но Левски не я прие.

Продаден беше единствено Давиде Мариани. Той премина в Шабаб АлАхли за 1,417 милиона евро, но и самият швейцарец имаше желание да отиде в този клуб, който му даваше над пет пъти по-висока заплата, отколкото взимаше на "Герена".