Берое победи Левски с 2:0 в гостуването си на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов". Гостите откриха след нелеп автогол на Симеон Славчев. Минути по-късно Октавио удвои преднината на заралии и този резултат се запази до края на двубоя.

99 снимки

Треньорът на "сините" Георги Тодоров включи в стартовите 11 трима от новите попълнения. Място от първата минута намериха Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске. По този начин в защитата на столичани о миналия сезон остана единствено Ивайло Найденов. От своя страна наставникът на заралии Димитър Димитров заложи само на един от новите - Димо Бакалов.

Левски стартира по-агресивно срещата и заложи на организирането на постепенни атаки. В тези първи минути Берое изчакваше противника си и при една бърза контраатака, Гаюс Макута напредна в половината на "сините" и нахлу в наказателното поле, но бе затворен отлично от Живко Атанасов, а след това и от Николай Михайлов и нападателят не успя да нанесе удар.

В първите 10 минути от двубоя много активни бяха двата фланга на столичани, където на скорост Станислав Иванов и Паулиньо притесниха отбраната на Берое.

В 12-ата минута Димо Бакалов нахлу в наказателното поле на "сините". Крилото промени посоката към точката на дузпата и стреля по земя, след което Николай Михайлов решително спаси с крак. Стив Фуртадо стигна до отбитата топка и вкара във вратата на Левски, но той бе в положение на засада и голът не бе зачетен.

Постепенно Берое пое контрола на топката и започна да организира постепенни нападения, но "сините" заложиха на агресия в последните метри пред своята врата и до положения пред Николай Михайлов не се стигна.

В следващите минути двата отбора показаха добра тактическа дисциплина и головите положения липсваха. Все пак в 25-ата минута Октавио стреля от дистанция, но топката рикошира в гърба на Орлин Старокин и излезе в ъглов удар.

В 32-ата минута Станислав Иванов проби на скорост отдясно, прибра топката навътре и шутира, но изстрелът му попадна в тялото на Георги Ангелов. Минута попо-късно Стайн Спиерингс се освободи елегантно от Стив Фуртадо и опита да изведе Найаджъл Робърта, но топката бе твърде силна и опасността пред вратата на заралии не се осъществи.

Две минути по-късно Берое откри резултата. Гаюс Макута организира бърза атака и подаде към Димо Бакалов отдясно. Крилото центрира в наказателното поле, където Симеон Славчев по нелеп начин засече топката с тялото си в собствената врата. Капитанът на "сините" Николай Михайлов не очакваше това и не успя да предотврати попадението.

Гостите успяха да се възползват от психологическия ефект от гола и поеха контрола на двубоя, принуждавайки "сините" да се приберат дълбоко в своята половина. Все пак възпитаниците на Георги Тодоров се справиха с опасните центрирания.

В 41-ата минута Берое удвои преднината си. Александър Цветков организира добра атака през центъра. Капитанът на "зелено-белите" продължи към Крум Стоянов отляво, който веднага центрира по земя в наказателното поле, където Октавио стреля от движение, но топката попадна в тялото на Тома Даске. Бразилецът стинга първи до отбитото кълбо и с втория си опит реализира второ попадение във вратата на Николай Михайлов.

До края на първото полувреме Левски опита да върне едно попадение, но центрирането на Паулиньо в добавеното време бе слабо и Християн Василев улови.


"Сините" дават начало на своята кампания 2020/2021 с двубой срещу Берое. Срещата на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" е тази вечер, от 20:00 ч., и ще можете да я наблюдавате пряко по DIEMA SPORT или да следите случващото се с Gong.bg.


На почивката треньорът на Левски Георги Тодоров направи една промяна. Мястото си на терена отстъпи вкаралият си автогол през първото полувреме Симеон Славчев, а на негово място се появи офанзивния Здравко Димитров.

Берое можеше да стартира по отличен начин второто полувреме. Октавио центрира отдясно в наказателното поле, където на отлична позиция Алиун Фал стреля с глава, но покрай десния страничен стълб.

В следващите минути играта на два пъти бе спирана за оказване на медицинска помощ. Първо голмайсторът за заралии Октавио получи удар, а след това и нападателят на Левски Найджъл Робърта се свлече на земята след удар на Теди Мезаг в областта на ребрата. Нидерландецът се строполи в наказателното поле на заралии, но преди защитника да нанесе удара игра с топката.

В 62-ата минута Здравко Димитров центрира от ъглов удар, където Орлин Старокин игра с глава, но топката премина покрай лявата греда. Постепенно "сините" поеха инициативата и пресираха Берое в собствената му половина.

В 66-ата минута се откри най-чистото положение пред столичани. Стайн Спиерингс проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но Християн Василев прояви решителен рефлекс и изби в ъглов удар.

Заралии отговориха пет по-късно. Крум Стоянов проби отляво и центрира в наказателното поле, където Ибрахима Конте стреля с глава, но право в ръцете на Николай Михайлов.

В следващите минути "сините" продължиха да действат агресивно в половината на Берое. Впечатление правеше това, че тимът не отпадна физически, а 15 минути преди края на двубоя Георги Тодоров бе направил само една промяна.

В 81-ата минута капитанът на Берое Александър Цветков отправи плътен удар от дистанция, но той не затрудни Николай Михайлов и стражът на "сините" улови.

В заключителните минути на двубоя "зелено-белите" успяха да парират нападенията на Левски и постепенно успокоиха темпото. До края на двубоя липсваха головите положения и Берое спечели трите точки на старта на новия сезон в efbet Лига. 

ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 0:2

0:1 С. Славчев 34'-авт.

0:2 Октавио 41'

ЕТО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов - Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Орлин Старокин, Тома Даске - Илия Юруков, Симеон Славчев, Стайн Спиерингс - Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта

Треньор: Георги Тодоров

БЕРОЕ: Христиан Василев - Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Теди Мезаг, Крум Стоянов - Александър Цветков, Октавио, Гаюс Макута, Димо Бакалов, Ибрахима Конте - Алиун Фал

Треньор: Димитър Димитров

Гл. Съдия: Владимир Вълков

Стадион: "Виваком Арена Георги Аспарухов", София