Отборите на ЦСКА 1948 и Левски не се победиха и завършиха наравно при резултат 0:0 в закриващ мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата не предложи много любопитни моменти, но пък бе белязана от доста спорна ситуация в 79-ата минута. Тогава главният съдия Никола Попов "взриви" двубоя, тъй като първоначално отсъди дузпа за домакините, но секунди след това даде жълт картон за симулация на потърпевшия Димитър Митков. 

Антон Узунов
60 снимки

И двата отбора не показаха най-добрата си игра, макар че "червените" имаха няколко чисти ситуации, но вратарят на "сините" не даде възможност да бъде преодолян. С това равенство възпитаниците на Красимир Балъков остават на шестата позиция с актив от 28 точки, докато Левски е девети с 20 точки. В следващия кръг "червените" гостуват на Царско село, но през седмицата гостуват и на Ботев Пловдив за Купата на България. "Сините" приемат Берое за Купата, а след това домакинстват и на "канарчетата" в efbet Лига. 

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА ВИЖТЕ ТУК!


Домакините организириха първата си атака в двубоя още с началния сигнал и стигнаха до корнер още преди да е изтекла и минута. След центрирането топката бе изчистена. Тя обаче стигна до Ангел Лясков на левия фланг, след което центрира в наказателното поле, където Лазар Марин засече на първа греда с глава, но право в ръцете на Звонимир Микулич.  

В следващите минути Левски опита да наложи натиск, като се стигна до няколко центрирания, които обаче не донесоха опасност за вратаря Даниел Наумов.

Най-добрият шанс за попадение бе на сметката на "червените". Той дойде в 32-ата минута, когато Георги Русев центрира отлично от десния фланг към далечната греда, а там Марио Топузов вместо да стреля директно опита да овладява, но не успя по най-добрия начин. Стигна се до удар от малък ъгъл, който обаче бе париран от Микулич. След това вратарят на "сините" и улови топката. 

Четири минути след това се откри и добър шанс за Левски. Найджъл Робърта получи отляво и добре задържа, влезе в наказателното поле и комбинира със Здравко Димитров, който обаче са засуети и се подхлъзна преди да нанесе удар. 

В 41-ата минута Топузов стреля от границата на панелтерията, но покрай дясната греда на Микулич. Левски пък завърши полувремето без нито един удар към вратата на домакините.

Две минути след началото на втората част домакините имаха нов шанс за попадение. Денислав Александров центрира отдясно по тревата в наказателното поле, където Русев бе оставен сам на първа греда и можеше да засече топката, но вместо това тя рикошира в него и му избяга.

Първят удар към вратата на Наумов дойде в 59-ата минута, който бе отправен от Тома Даске извън наказателното поле, но доста над вратата.  

В 66-ата минута Александров центрира отляво в наказателното поле, където Митков засече с глава, но ударът щеше да излезе в аут, но все пак Миколич улови.

Двадесет минути преди края на редовното време Левски изпълни три поредни корнера. След втория бе нанесен и удар от Ребин Сулака, но Лазар Марин изчисти с глава малко пред голлинията, макар че и Наумов изглеждаше, че ще се намеси.  

В 79-ата минута дойде и най-спорната ситуация в срещата."Червените" организираха светкавична контраатака, при която Димитър Митков бе намерен в наказателното поле от Александорв, след  което падна след съприкосновение с Микулич. Първоначално съдията Никола Попов отсъди дузпа и наобиколен от играчите на Левски, а секунди след това показа жълт картон на Митков за симулация. Последваха сблъсъци между футболистите на двата тима, но до сериозни последици не се стигна. В крайна сметка бе отсъдена и засада на Митков, но такава първо нямаше, а второ не бе сигнализирана от страничния рефер.

ЦСКА 1948 - Левски 0:0 / efbet Лига, 19-и кръг

източник: Антон Узунов

В 85-ата минута удар на Робърта прелетя в аут.

Две минути след това отново домакините имаха шанс за попедно попадение. Русев се пребори в наказателното поле отляво и стреля от малък ъгъл, но Микулич изби, а след това Атанасов изчисти в корнер.

До края на срещата така и не падна попадение и двубоят завърши при същия резултат. 


FT | ЦСКА 1948 - ЛЕВСКИ 0:0

Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА 1948: 1. Даниел Наумов, 25. Александър Александров, 87. Симеон Петров, 24. Лазар Марин, 4. Ангел Лясков, 10. Всил Шопов, 18. Ивайло Чочев, 11. Денислав Александров, 70. Георги Русев, 7. Марио Топузов, 20. Ангел Бастунов

Старши треньор: Красимир Балъков

ЛЕВСКИ: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 5. Ребин Сулака, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 18. Насиру Мохамед, 19. Билал Бари, 23. Фейсал Рерас, 28. Тома Даске, 91. Драган Михайлович 

Старши треньор: Славиша Стоянович 


Главен съдия: Никола Попов

Стадион: Национален стадион "Васил Левски", град София