Левски изигра най-добрия си мач от началото на сезона. Безспорно. „Сините” не оставиха никакво съмнение в огромното си превъзходство над Ботев Пловдив и победиха „канарчетата” само с 2:0. Резултатът можеше да бъде и още по-изразителен, но и тези два гола бяха достатъчни, за да си тръгнат феновете от „Герена” не само доволни от победата, но най-вече от играта и поведението на отбора на терена. Това е Левски, който всички искат да виждат.

Тимът започна мача като Левски и продължи да бъде Левски през цялото първо полувреме. „Сините” вкараха ранен гол и не се прибраха да пазят преднината си, както го правеха при други треньори. Висока преса, футболна агресия, отнемане на топката и бързо преливане. Това бяха столичани през почти целия мач, като може да изключим само първите 15 минути след почивката. Всеки знаеше точно какво да прави на терена и не тичаше излишно.

В средата на терена пореден силен мач изигра Андриан Краев. Халфът беше навсякъде и отне куп топки. Изобщо средната линия на столичани тотално обезличи високоприфилни футболисти като Тодор Неделев и Дилан Мертенс. Последният не приличаше на себе си и бъркаше всеки втори пас, провокиран от левскарите.

В отбрана нещата продължават да се подобряват значително. Левски не допусна гол в пети пореден мач и в общо шести от последните седем в първенството! В тази зона бихме откроили най-вече Хосе Кордоба. Някои приеха с насмешка трансфера на панамеца от Етър, но след само 7-8 мача със синия екип той показва, че е нешлифован диамант. Не би било пресилено, ако твърдим, че именно Хосе е лидерът в отбраната на Левски, а е едва на 20 години. Младокът действа с все по-голямо самочувствие, не играе със страх, а освен това не се притеснява да изнася топката и да търси крилата с дълги диагонални подавания. Играта му наподобява много тази на Жером Боатенг в Байерн Мюнхен.

Трябва да се отбележи и фактът, че Левски се намира и в отлично кондиционно състояние. Станимир Стоилов нееднократно заяви, че обича отборът му да има мачове през три дни и няма как да се говори за умора при това положение. Този цикъл и умората пък нееднократно служат като оправдание за негови колеги. Това обаче е друга тема. Отличното представяне срещу Ботев Пловдив със сигурност би дало това самочувствие и вяра в собствените сили на футболистите, за което Мъри говори преди срещата.

Стоилов е на „Герена” само от три месеца, но вече замириса на правилен футбол. Така е, но само на „Георги Аспарухов”. Левски обаче трябва да е хищник не само в собственото си леговище, а на всеки един терен. И това трябва да бъде ясно на всеки един от футболистите. Отборът вече дава предпоставки, че може да играе футболът на Левски, а с новите попълнения и добра зимна подготовка, лицето на „сините” през пролетта ще бъде още по-добро.