Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, отново се изказа негативно относно условията за игра в момента. „Сините“ загубиха с 0:1 домакинството си Черно море. Мачът се игра на стадион „Ивайло“ във Велико Търново заради наказание на столичани.

Стоилов заяви, че Левски не е могъл да покаже своя футбол и качествата си именно заради „отвратителните“ условия.

„Донякъде допуснахме ние една грешка, те имаха повече шансове да отбележат гол. Общо взето започнахме добре мача, имахме и нужните ситуации за гол, но условията за футбол са отвратителни. Каквото и да ми говорят, футбол не може да се играе. Левски загуби най-важните си качества – скоростта, комбинативността, дрибъла. Това са неща, които в нефутболни условия, каквито имаше, не може да се проявяват. Още в началото казвам, че всички може да се доволни – играем си, Левски губи, аз съм виновен за всичко, че им казвам истината. Българският футбол така ще го развиваме и така ще го играем. Левски губи такива точки на такива терени - теренът беше замръзнал и нямаха даже съвестта и смелостта да отложим или да премислим по-рано за мача. На този терен футбол не може да се играе. Имаха шанс да отбележат, честитя им трите точки, но изобщо не мога да давам оценки за футбол“.

start-photo.bg
100 снимки

„футболистите имаха желание и воля. Второто полувреме на успяхме да създадем футболните мелета, както им казвам. Но нашата сила е друга – комбинативност, скорост, дрибъл, неща, които на този терен играчите не можаха да ги покажат на нужното ниво. Но пак казвам – всичко е нормално, няма да отлагаме мачове, знае си кои са виновните, знаем всичките ситуации. Спокойно може да обвиняват за нещата само мен, защото аз тренирам отбора. Този отбор е готов да играе футбол и ще го покаже, ако не сега веднага, след период, в който терените наистина са в добро състояние“.

„Още като видиш, че теренът е замръзнал изобщо не трябва да се коментира. В българския футбол никой не може да вземе решение. Така беше миналата година, когато играхме на блато в Бистрица срещу ЦСКА 1948. Днес предполагам, че играха на „Васил Левски“, но с нас не искаха там. Срещу Левски всичко е възможно. Но не е толкова страшно. Левски ще намери пътя към победата, защото има отбор и футболисти, които могат да играят футбол, това е истината“.

start-photo.bg
52 снимки

„Доволен съм от новите. Но на този терен какви футболни оценки мога да дам? Предполагам видяхте какъв футбол се игра. Да им даваме кардинални оценки може би като бъдат по-добри терените. Не го казвам сега като оправдание, казах го преди приключването на миналото първенство, че ще играят на ледени пързалки или на блата, така че да си изберат което искат от двете. За футбол няма какво да им кажа засега. Опитвам се да им кажа, но не искат“.

„Обикновено искам да имат желание да тичат, да се опитват да комбинират. Те имаха желание да играят, оттам нататък нищо друго не мога да коментирам, поне за мен. Знам, че всеки ще каже: „Добре ги знам, много години съм ги сушал тези приказки, теренът е еднакъв за двата отбора“. Те вкараха гол по случайност и ние не можахме. Но не можахме да играем футбола, който можем да играем. Нищо не пречеше и ние да спечелим с някой рикошет или някой случаен гол. Иначе и двата отбора направиха наистина коректна и футболна битка, тъй като футболистите се пазеха от сериозни травми“, заяви Стоилов на пресконференцията след двубоя.