Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, критикува сериозно играчите си за тяхното поведение в конторалата срещу Ботев Враца, спечелена от "сините" с 2:0. Въпреки успеха, наставникът на тима заяви, че иска отборът да намери своя най-добър ритъм на игра до подновяването на родния шампионат другата седмица.

„Ако трябва да съм честен, въобще не съм доволен от сериозността и от динамиката на играта и от желанието на футболистите. Явно така паузата, която им дадох да почиват, и тренировъчният процес, който не беше достатъчно добро ниво през седмицата, се отрази на тяхното поведение на терена. В крайна сметка те нямат вина. Вината е в нас треньорите, така че ще имам сериозен разговор върху поведението на терена. Динамиката ни беше изключително лоша, без организация. Но имахме, както казах, непринудена пауза. Трябва да търсим проблемите само в нас си. Имаме още една седмица, с оглед на дългата пауза и да намерим ритъма на игра. Имаме още контроли, които трябва да изиграем в значително по-добро темпо“.

start-photo.bg
84 снимки

„Според мен повече го отдавам на нас треньорите, така че търся проблема в нас. Не трябва да има такова поведение, защото в крайна сметка това беше най-важната тренировка. Аз ги предупредих, че трябва да тренират, както трябва. Има футболисти, които искат да играят, получават шансове, а виждате сами на терена какво им е поведението. Аз ще взема мерки в това естество. Не може футболистите на Левски в този ритъм и с това желание“.   

„Това е единственото положително. Затова искахме имаме контроли, за да може всички да са в ритъм, но, ако не се влагат, ще тренираме повече и ще играем повече контроли. Но има футболисти, които трябва да се борят за местата си в Левски, защото не сме социален дом да чакаш или да търсиш извинение. При всички положения всеки от тях ще си получи нужните оценки и оказания. Но изключително съм притеснен за играта в линията на защитата. Двамата ни централни защитници изглеждат в ужасно състояние, което притеснително, с оглед на това, че Ноа (Сонко Сундберг) е наказан за следващия ни мач. И двамата имат претенции да играят, така че те трябва да се изпълнят на терена“.

LAP.bg
63 снимки

„Според мен не е това неговата позиция (за Джемили). Искахме да запише голям брой минути, както и други футболисти. Пак казвам – футболистите, които получават шанс, дори и в контролите, трябва да ги защитават по най-добрия начин. Същото е и с представянето на Патрик. Хора, които малко играят, трябва да се борят за мястото си. Защото следващия вариант, който ще сполети футболистите, които не се борят за мястото си, рано или късно напускат Левски и след това няма връщане“.

„Тази тема каквото имаше да я коментираме, я коментирахме (за отношенията в ръководството на Левски). Имам чувството, че всеки ден идвате да ме питате. Аз нямам проблеми с никого, в това число и с вас“.

„Каквото е трябвало да съм казал, съм го казал. Предполагам, че срещата е извикана от нашите привърженици. Аз ще бъда на нея, защото нямам някакви други ангажименти. Аз и Иво Ивков сме платени служители, а феновете са тези, които ни плащат част от заплатата. Така че ние сме задължение да имаме достатъчно уважение към тях  ида присъстваме на срещата. Ако имат въпроси, ще отговорим честно и почетно, както винаги сме правили. Може да се задават всякакви въпроси, за това са тези срещи“, заяви Стоилов след срещата.