Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди дербито с ЦСКА утре. Наставникът на „сините“ заяви, че смята тима си за фаворит в срещата.

„Днес на тренировката ще направим опит да включим контузените в тренировъчния процес. Надявам се някои от тях да се възстановят. Ясно е, че ще преминем през такива моменти и трябва да се справим. Според мен тактиката, която трябва да търси Левски е тази, която отговаря името. Трябва да играем нашия си футбол и стил. Всеки треньор иска да играе агресивно, но винаги хладния ум е плюс в такива мачове. Всеки мач трябва да правим минимални стъпки напред. Срещаме лидерите и трябва да видим какво е нашето състояние. Трябва да играм за победа и няма отстъпление“, заяви Стоилов.

„Няма явен фаворит. В последно време ни се случва да губим, тъй като противник притежава повече класа. ЦСКА израсна в последните години, след като имаха участие в евротурнирите и може да си позволят по-скъпи играчи. В моята глава ние сме фаворити и трябва да го защитим на терена. В главата на всеки левскар е, че сме фаворити. Трябва да търсим нашата игра и да се стремим да победим“, добави още той.

„Нямам никакви индивидуални притеснения. ЦСКА събра увереност от участието си в груповата фаза на евротурнирите. В последните три мача виждам желание и характер от играчите ни. Утре трябва да вдигнем увереността и нивото си. Всичко трябва да го покажем на терена. Който го покаже, ще спечели двубоя. Всичко се вижда на терена. Искам да го видя това“, каза треньорът на Левски.

„Победа на Левски. Така е било в повечето ми участия, надявам се сега също да е така. За нас ще бъде важно да спечелим за самочувствието на нашите футболисти. Винаги е добре да спечелиш дерби. Свикнахме с негативизима и дано сега нещата тръгнат в друга посока. На този етап не мога да кажа дали някой ще отпадне. Нови травми в отбора няма“, заяви Стоилов.

„Смятам, че трудно можем да се изненадаме. Ако си работил по-дълго с отбора си, може да направиш тактически уловки. Когато си работил 15 дни с тима си, няма как да направиш нещо повече. Искам да играем нашата си игра. Всички се надяваме Бари да вкара. Всички действия, които прави в тренировъчния процес и по време на мачовете е на ниво, само му липсват головете. Дай Боже утре да вкара, а защо не и два“, добави още той.