Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след равенството с ЦСКА 1948 1:1 на „Герена“.

Антон Узунов
73 снимки

„Ако трябва да съм точен още първия ден казах, че трябва да играем добре в защита. Днес пресата и играта ни в отбрана бе на 99% успешна. Противникът имаше една ситуация, която не беше от ситуация. Играчите се опитват да пренесат на терена това, което работим на тренировките. С оглед на това, че играхме агресивно е давахме на противника да излиза от ситуациите. Доволен съм от играта в защита

„Не ни стигна гол. Играхме на високо ниво. За мен учудващо. С голям контрол на топката, с динамично първо полувреме. След 65-ата минута започнаха схващанията с оглед на кондиционната ни подготовка. Играхме така, както исках. Удовлетворен съм от контрола и тактиката. Може още много да надграждаме в самочувствието и увереността в завършващата фаза. Имаме 100% положения – вратарят спаси, но и трябваше по-добре да ги изиграем. Винаги съм разочарован, когато играем слабо, а днес не беше така. Стил Левски – атакуващо, доминиращо. Има горчив вкус, че не спечелихме. ЦСКА 1948 е един от добре окомплектованите отбори, но за съжаление не вкарахме гол“, добави още той.

Yulian Todorov / LAP.bg
66 снимки

„С оглед на мачовата серия, която ни предстои не мога да кажа кога ще бъдем кондиционно готови. Имаме сериозни проблеми в това. Имаме играчи, които не с водели подготовка. Драган дори дойде и веднага започна да играе. Очаквам да се нормализират нещата след Нова година. Имаме си наши сериозни проблеми, като липса на мускулна мача и ги решаваме в движение. Прави чест на футболистите, че играха на много добро ниво. Ако бяхме запазили желанието на Георги Миланов до края на двубоя, отборът щеше да е по-уверен. Това ни липсваше на края. Имахме чиста ситуация в края, която можехме да реализираме, но ако имахме по-свеж Боби Цонев може би по-спокойно щеше да завърши атаката“, каза треньорът на Левски.

„ Днес видях доминиращ Левски, който искам да виждам. С Локомотив инициативата бе поделена. Имаше и тяхно надмощие, а днес почти през целия мач доминирахме над противника. Това искам да виждам. Далеч съм от мисълта, че утре ще изиграем великолепен мач. Знам, че ще слизаме и да лъкатушим, докато изградим нашия стил на игра. Не можем да разчитаме на зашеметяващи резултати. Най-важното е да градим отбор за бъдещето. Първата съпчица е направена, защото видяхте, че имаше перфектна игра в защита и при преса. Голяма агресия и добавиха футболно самочувствие. Така искам да играе, както през първото полувреме в началото на второто“, заяви Стоилов.

„Има много по-големи притеснения от това, че вратарят има спаси две-три положения. Трябва да създаваме още повече голови положения и играчите да имат самочувствие. Не всичко е цветя и рози, а трябва да развиваме индивидуалната ни класа. Например при атакуващите ни футболисти Здравко и Марин могат много повече да създават напрежение на противника и да бележат голове. Това е задачата на всички футболисти, да вкарват попадения“, добави още той.