Отборът на Левски е отправил оферта за бившия български национал Страхил Попов. Както е известно, старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов не е доволен от представянето в тренировъчния процес на новото попълнение Анте Блажевич на десния фланг на защитата и може да се разделят с него много скоро.  

Лично Стоилов има желание да вземе Попов в състава си. Бившият национал обаче може да се присъедини към „сините”, ако успее да се раздели с настоящия си клуб Еюпспор. В момента бранителят е собственост на тима от Турция, но се опитва да разтрогне договора си. През миналия сезон той изигра 16 мача за втородивизионния тим, в които не успя да отбележи попадение. Преди това бранителят игра за Хатайспор и Касъмпаша в Суперлигата и на няколко пъти бе избиран в отбора на кръга.

Антон Узунов
33 снимки

Ако в крайна сметка Попов подпише с Левски, то от „Герена“ със сигурност ще се разделят с Блажевич. В момента алтернатива на крайния защитник е Патрик-Габриел Галчев, но Мъри Стоилов има желание да разполага с по-опитен играч на тази позиция.

Страхил Попов и Стоилов вече са работили заедно през сезон 2008/2009 в Литекс, когато спечелиха Купата на България. Смята се, че треньорът вече се е свързал с крайния бранител и му е предложил добри условия за работа. Попов иска да се завърне в националния отбор и смята, че Стоилов може да му помогне, както стана и с полузащитника Георги Миланов.