Треньорът на Левски Станимир Стоилов размаха пръст на футболистите си след победата с 2:1 над Локомотив София. Мъри говори пред медиите, като заяви, че е търпелив към играчите, но при положение, че се правят толкова грешки в защита, ще има и промени. 

„Левски не може да си позволява да показва различни лица. Трите точки може да ни дадат някаква увереност. Четири мача бяхме на едно ниво, а сега съвсем различно. Още в паузата видях, че отборът не играе така, както трябва. Левски трябва да играе на нивото, което беше досега. Не може да си позволява амплитуди“, започна Стоилов.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
69 снимки

„Правим много индивидуални грешки. Изключително сме меки в защита. Имаме огромни проблеми. Работим, ще видим какво може да се подобри. Смятам, че футболното самочувствие не беше на ниво. Липсата на привърженици за нашия отбор се оказва голям минус. Нашите фенове мотивират и държат отбора. Ние трябва да търсим по-голяма класа и самочувствие. Виждам неуверени футболисти. “

„Бари има голямо желание и амбиция. Трябва да подобри завършващата фаза. Трябва по-голяма увереност за всички футболисти. Кордоба не мисля, че е толкова решителен. Ние го взехме с идея да го развиваме. Ако успеем да развием тактическата и позиционната му игра, той ще бъде от полза за Левски в бъдеще. Щом правим толкова пропуски в защита, ще има и промени. Аз съм търпелив човек, виждате, че играем с почти един и същ състав, но има притеснителни сигнали от поведението ни на терена. Когато нямаш конкуренция, човек е по-спокоен. Добре знаех какво ни чака. Това са неща, които не можем да решим до Нова година. Не знаем и дали тогава ще можем да решим. Играехме по-смело. Притесняват ме футболната увереност и самочувствието на футболистите на Левски“, каза още Мъри.

„Краев се старае много. Показва доста израстване на позицията си. Беше стожер в халфовата линия. Който показва добра игра, ще играе. Досега Краев беше незабележим. Играеше на позиции, които, според мен не му отиваха. Който играе, той ще бъде бъдещето на Левски“.

„Взехме решение за пързалянето на футболистите. За мача с Дупница имаше финансови наказания, отделен е въпросът кога ще ги вземем. Днес играчите бяха с железни бутони. Може би и от напрежение се хлъзгаха“, допълни Мъри.

„Решенията за УС са на ръководството. Надявам се хората да свършат ползотворна работа за Левски. Собственикът и спонсорите решават кои хора могат да помогнат. Левски е закъсал доста от финансово отношение. Без финанси Левски няма да може да се измъкне от трудната ситуация, в която е измъкнал. Проблемите не са решени с „Палмс бет“. Дават само някаква минимална сигурност“, завърши наставникът на „сините“.