Треньорът на Левски - Станимир Стоилов е доволен, че първенството ни навлиза в сгъстен  календар. Според него обаче мачовете през февруари и март ще се играят при тежки условия, защото у нас нямаме терени за зимно време.
 
"Навлизаме в по-динамична фаза, няма големи пауза. Ще играем през 3-4 дни. Ще имаме достатъчно сгъстен календар, което е добра за футбола. Ще имаме възможност да показваме в какво състояние сме и доколко заслуъжаваме класирането си. Идеален период да набираме форма и да трупаме самочувствие и точки.
 
Около средата на ноември е последният мач, който е даден на този етап. Ние заявихме нашето желание да има поне 30-дневна пауза, защото националните лятото почиваха само 3-4 дни. По този начин играчите ще се възстановят физически. Надявам се тази пауза да се отрази добре на отбори и първенства като нашите. По-страшно е, че февруари отново почваме, когато още нямаме терени и обстановка за футбол. Играем на замръзнали терени. Като ескимоси сме до края на март месец", поясни наставникът на "сините".