Неясната ситуация около бъдещето на Левски е стопирала за момента евентуален трансфер на класен халф. “Сините” са водили преговори за привличането на 24-годишния Мартин Хашек (б.р. - футболистът, който е скочил в борбата за топката на снимката) от чешкия Спарта Прага. В момента обаче нови преговори с играча не се планират, поне не и докато не се разбере дали Васил Божков ще продължи да издържа клуба, това пише „Тема спорт“.

От Левски са били склонни да извадят на половин милион евро за привличането му. На “Герена” са смятали, че той е на добра възраст и след два сезона може да се продаде на печалба.

Мартин Хашек е роден на 3 октомври 1995 година в Либерец и е висок е 181 см. Започва да тренира в местния едноименен клуб, но още като юноша е привлечен от Спарта. Столичният гранд го праща да трупа опит в Пардубице и именно за този клуб той прави професионалния си дебют при мъжете - на 2 август 2014 година.

През 2015-а е преотстъпен на Виктория Жижков, а след това носи екипите на Влашим и Бохемианс. Последният клуб го откупува през лятото на 2017 година. За ирландския клуб той изиграва 42 шампионатни мача и отбелязва 6 гола. Това кара Спарта да си го откупи в началото на 2019-а. Оттогава той има 43 срещи в чешкото първенство, в които е реализирал 8 гола. През есента той е взел участие в 16 двубоя, в които се е разписал 5 пъти.