В последно време тишината властва около стадион "Георги Аспарухов". Мажоритарният собственик Наско Сираков наскоро даде интервю, в което сподели добрите си намерения към клуба, които обаче по-скоро изглеждат пожелателни, отколкото реални на този етап. 

Повече от месец след напускането на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков и три седмици преди края на сезона в еfbet Лига въпросителните на "Герена" са много. Клубът все още няма постоянен изпълнителен директор, въпреки че Сираков обяви, че още преди шест месеца е искал да освободи Ивков. Отборът няма и треньор за следващия сезон, а изглежда, че ръководството не е наясно и точно какъв профил търси. Не е ясно къде ще се провежда летният лагер, не се знае и кой ще прави селекцията, какви играчи ще се привличат....? 

startphoto.bg
95 снимки

Още една задача ще стане актуална пред ръководстото съвсем скоро. Договорите на над дузина футболисти изтичат през лятото на 2024 година. Кой и кога ще започне преговори с тези играчи за удължаване на контрактите им? Не е ли дори вече късно за това? 

Проверка на Gong.bg установи, че сред тях са двама от най-конвертируемите играчи в отбора - Ноа Сонко Сундберг и Андриан Краев. Интересът към двамата е огромен и се очаква те да бъдат продадени през лятото. Сумата, която Левски би получил за футболист с изтичащ договор след 12 месеца, вместо за такъв с дългосрочен договор, със сигурност би била различна. 

Капитанът на отбора Пламен Андреев прави фурор през този сезон, а шансът да бъде изпуснат не е никак малък, тъй като и неговият договор изтича след година. В подобно положение са още бразилските асове Цунами и Уелтън, играещият много силно през пролетта Жереми Петрис, както и любимецът на феновете Билал Бари. 

startphoto.bg
32 снимки

Контрактите още на Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Анте Блажевич, Кристиан Димитров, Патрик-Габриел Галчев, Асен Чандъров, Ивелин Попов и Асен Митков също изтичат в края на идния сезон. 

Донякъде добрата новина за ръководството на "сините" е, че откритието на Станимир Стоилов - Хосе Кордоба, е обвързан с клуба за още две години. Очаква се панамецът да осъществи изходящ трансфер в следващите месеци, като по този начин напълни касата на "Герена". В подобно положение са още бразилците Роналдо и Рикардиньо, Джавад ел Джемили, Илиян Стефанов и Марин Петков.