Бившият нападател и треньор на Левски Михаил Вълчев заяви, че доста от настоящите играчи не заслужават да носят синята фланелка и не трябва да останат на "Герена". Преди да бъде прекъснато първенството Левски не успя да спечели шампионатен мач през пролетта, като стигна до 3 равенства и 1 загуба.

"Представянето не бе никак убедително. Много от футболистите не играха на ниво. Може би имат по-голям капацитет, но от това, което показаха, не заслужават да играят в Левски. Разбира се, ако приемем, че "сините" все още са голям клуб, какъвто бяха в миналото. В момента клубът разполага с играчи на средно или малко над това ниво. Говорили сме, че Левски трябва да търси добри футболисти, но това зависи каква е целта и дали има средства за привличането им. В сегашната ситуация едва ли могат да бъдат взети такива", сподели Вълчев.

Той обърна внимание и на представянето на новите попълнения, като заяви, че според него Стайн Спиерингс трябва да показва много повече.

"Симеон Славчев получи контузия в края на подготовката и тя се усложни още в първия мач с ЦСКА. Така и не успяхме да видим в каква форма се намира. Деян Лозев също не играе постоянно. Взе участие в един мач и половина. Докато за нидерландеца... В този период в Левски имаше много контузени и в един момент се налагаше "сините" да играят с четирима централни нападатели. Стайн Спиерингс показа на моменти някои добри неща, но като че ли трябва още много повече да се изисква от него. Необходимо е да покаже повече класа, за да играе в Левски", каза още Михаил Вълчев.