Петият кръг от efbet Лига може да бъде запомнен с домакинското поражение на Левски от Берое с 1:3. Загуба, която беляза и няколко антирекорда за "сините".

За първи път в шампионата Левски допусна четири поредни загуби от Берое като серията започна на 15 декември миналата година.

Най-дългата подобна негативна серия на Левски е срещу вечния съперник ЦСКА - 6 поражения. От своя страна Берое успя да превземе стадион "Георги Аспарухов" за 6-и път в историята си. За първи път обаче старозагорци постигат успеха с повече от 1 гол разлика.

Левски е на трето място в таблицата, а разликата до Лудогорец на върха е само една точка. Предстои наглед лесен тест срещу Витоша Бистрица, който има 5 загуби от старта.

Витоша игра 4 пъти с всеки от отборите в Топ 3 на първенството през последните 3 сезона - Лудогорец, ЦСКА и Левски, като записа 11 загуби, но измъкна точка единствено от "сините" при 0:0 през 2017 година. Сега столичният гранд няма право на подобна грешка.

В съботната вечер на Националния стадион "Васил Левски" ще научим отговорите на много въпроси. Ще успеят ли сините да се съвземат или Витоша отново ще се окаже черната котка за столичния гранд?

Мача можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

Повече за статистиката около този двубой можете да видите във видеото.