Отборът на Лудогорец приема Левски в предпоследния кръг на сезон 2022/23 в efbet Лига. Срещата на стадион "Хювефарма Арена" започва в 20:30 часа и ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от дуела на живо. Главен съдия на двубоя е Никола Попов. 

Лудогорец се нуждае от трите точки срещу Левски и вече няма право на грешки, след като допусна такава срещу ЦСКА 1948 през миналия уикенд.

От групата на Левски прави впечатление, че извън състава е Николай Михайлов и звездата в атаката на "сините" Рикардиньо, който има проблем с контузия и пропусна вчерашната тренировка на "сините".

Временният треньор на Левски Елин Топузаков потвърди, че Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват с отбора за гостуването на Лудогорец. Причината е, че и двамата са с по осем жълти картона и рискуват наказание от два мача при още едно официално предупреждение, което би ги извадило от мача с ЦСКА в последния кръг и евентуален бараж за ЛК. 

Левски вече си гарантира минимум бараж срещу седмия в класирането за участие в европейските клубни турнир, като все още има шанс и за третото място.