Лудогорец срещу Левски. Първият срещу втория. Това е голямото дерби в 12-ия кръг на efbet Лига и един от най-чаканите сблъсъци през сезона. Двата отбора заемат първите две места в класирането и това прави срещата помежду им още по-важна. В момента разградчани имат 1 точка преднина след поредица от 4 последователни победи. Столичани пък спечелиха последните си три мача, в които допуснаха само един гол.

Шампионите са в отлична форма и го показаха през седмицата с категоричната си победа с 3:0 над Ференцварош в груповата фаза на Лига Европа. “Орлите” са водачи в групата си и играят успешно на няколко фронта. Левски обаче не се респектира от класата на опонента. Момчетата на Петър Хубчев придобиват все по-приятен за феновете си облик и резултатите в последните седмици са обнадеждаващи.

Добрата новина за Лудогорец е, че защитникът Сисиньо е възстановен след контузията, получена в Будапеща. Очаква се той да е титуляр тази вечер. От началото ще започне и героят срещу Ференцварош - Рафаел Форстър. Другите бранители в състава на Станислав Генчев ще са Драгош Григоре и Антон Недялков. Пред тях ще оперират Абел Анисе и Стефан Баджи, а бразилското трио Жоржиньо, Марселиньо и Вандерсон ще захранва с пасове головата машина Клаудиу Кешеру.

Левски ще действа по-прибрано и ще разчита на бързината на нападателите си. Тримата основни офанзивни футболисти на “сините” - Станислав Иванов, Найджъл Робърта и Паулиньо имат общо 16 гола, което загатва за постоянство. Хубчев ще заложи на изпитаната двойка дефанзивни полузащитници - Кали Тиам и Мартин Райнов, а малко пред тях ще действа Филише Нашименто. Защитата пред вратаря Милан Миятович ще сформират Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов.

Левски няма нито един успех в последните си 10 гостувания в Разград. Домакините и в момента имат най-стабилната защита в първенството с едва 4 допуснати гола. Те ще се опитат да продължат серията си без допуснато попадение на собствен терен от началото на първенството.


Общо в елита двата гранда са се срещали 26 пъти, а балансът е 16 победи за Лудогорец, 6 равенства и само 4 успеха за Левски. В Разград “сините” са печелили един път.