Словашкият халф Роман Про­хазка може да се завърне в Левски. Той е бил предлаган от мениджъри на ръководството на "сините", пише "Тема спорт". Причината е, че този сезон той не е твърд титуляр в чешкия Виктория Пилзен.
 
В края на миналия тран­сферен прозорец Прохазка бе пред раздяла с този клуб, но след това постепенно намери място в състава. През настоя­щата кампания универсалният футболист е бил на терена в 7 от 14-те мача на тима в пър­венството, като в тях е реали­зирал 2 попадения.
 
30-годишният Прохазка заигра сравни­телно редовно за Виктория от октомври насам. През минала­та кампания той записа 23 сре­щи за тима от Пилзен, в които реализира 6 попадения в чешкия елит. Той участва и в 5 двубоя от Шампионската лига, като отбеляза 1 гол - в мрежата на ЦСКА Москва при успеха с 2:1 в Русия.
 
Роман е любимец на феновете на Левски. Той бе привлечен в клуба през лятото на 2012 го­дина от словашкия Спартак Търнава. През първия си сезон при сините имаше трудности с аклиматизирането, затова и след края му бе върнат на Тър­нава, където изкара една годи­на, преди да се върне на "Георги Аспарухов". В следващите 4 кампании той бе несменяем титуляр в Левски, като бе изпол­зван на всички позиции в халфовата линия, а в някои срещи действаше като десен бек.
 
Роман напусна сините през лятото на 2018 година като свободен агент, след като от­каза да продължи договора си. След това премина в чешкия Виктория Пилзен, с който подписа за 3 години.