Бившият български национал Георги Миланов е на среща със собственика на Левски Наско Сираков този следобед, пише „Труд“. Халфът е без отбор от година насам, след като се раздели с унгарския Фехервар. На свой ред „сините“ наваксват със селекцията, която закъсня това лято заради финансови проблеми. Разговорите между двете страни са в начална фаза, но могат да се развият бързо както в едната посока, така и в другата.

У нас Миланов игра за Литекс, след което бе продаден в ЦСКА Москва. В Русия футболист №1 на България за 2012 година на два пъти бе шампион, веднъж вдигна и Суперкупата, игра и в групите на Шампионска лига. По време на престоя си в Унгария спечели Купата на страната и бе в груповата фаза на Лига Европа.

Антон Узунов
27 снимки

Сериозен интерес към Миланов това лято проявяваше и завърналият се в елита Локомотив София, но опитният футболист изчакваше оферта от чужбина. Халфът може да се окаже третият нов на стадион „Георги Аспарухов“ това лято, след като до момента „сините“ обявиха Христофор Хубчев и Христос Шелис. Очаква се още един доскорошен национал на България - левият бек Иван Горанов, който е пред раздяла с белгийския Шарлероа.

Столичният тим работи по привличането на още един централен бранител, търси се и дясно крило.