Един от огромните любимци на публиката на Левски Холмар Ейолфсон разкри кога ще може да бъде ползван в рамките на цял един мач от наставника Петър Хубчев. Исландецът записа 10 минути в мача с Витоша Бистрица миналия уикенд, след като почти десет месеца не беше играл заради тежка травма в коляното. 

Той все още има да наваксва малко изоставане във физически план в сравнение със съотборниците си, но сам очаква до две седмици да си върне добре познатата форма, която го превърна в най-добрия чуждестранен защитник в българския шампионат. 

"Рехабилитацията ми върви добре. В интерес на истината имаше малък проблем през юни, който ме забави. Въпреки това, по време на подготовката тренирах на пълни обороти с останалите момчета от клуба. Засега всичко е наред. Ще съм напълно готов след две седмици", заяви исландецът пред mbl.is.

Интересното е, че ако очакванията му се сбъднат, той ще може да се завърне като титуляр в първия мач на "сините" след паузата за националните отбори през септември. А той е срещу... Черно море. Именно срещу "моряците" на "Тича" той скъса връзките на коляното заради нарочно наводнения от варненци терен и се стигна до най-тежката травма в кариерата му. 

Позитивното в случая за Холмар сега е, че мачът ще е на "Герена" и няма да има място за такива номера, които могат да струват скъпо. В предстоящите два мача до паузата - с Локомотив Пловдив и ЦСКА, исландецът едва ли ще е титуляр, за да не се рискува излишно здравето му.