Левски подновява участието си в efbet Лига след едномесечно прекъсване. "Сините" посрещат Локомотив Пловдив от 17:30 часа на "Георги Аспарухов".

Продължителната почивка за домакините бе принудителна, след като няколко мача на отбора бяха отложени заради множество заразени с COVID-19. Интересно е как ще се отрази тази пауза на тима. Столичани са в кошмарна серия от 5 поредни сребез успех (1 равен и 4 загуби) и се сринаха до 12-ото място в класирането.

Сега на "Герена" всички стискат палци да видят лъч светлина. По време на паузата клубът реши да върне начело Славиша Стоянович. Словенецът днес ще изведе възпитаниците си за първи път във втория си период на скамейката на Левски, след като преди това води отбора за няколко месеца през 2018 година и остави добри впечатления.

В София обаче пристига изключително солиден съперник в лицето на Локомотив Пловдив. На "Лаута" са окрилени след разгромната победа 6:0 над вечния съперник Ботев Пловдив и сега "смърфовете" се надяват да продължат със силните си игри, изненадвайки неприятно и "сините". Пловдивчани се представят доста силно като гост от началото на кампанията и едва ли ще бъдат особено притеснени и в днешната визита на "Герена". Левски е много колеблив домакин през този сезон и е записал само 2 победи на "Георги Аспарухов".

Славиша Стоянович има доста проблеми с окомплектоването на стартовия състав. Марин Петков още е под карантина, а контузени са Станислав Иванов, Андриан Краев, Симеон Славчев и братята Цоневи.

Александър Тунчев няма проблеми в редиците си. Най-вероятно той ще пусне същите единадесет от успеха над Ботев.