Левски се е отказал от 35 000 евро, за да се отърве от Борислав Цонев, твърди „Мач Телеграф”. „Сините” разтрогнаха вчера договора си с халфа, а до този момент се стигна след куп преговори и отстъпки от страна на клуба.

В началото на годината ръководството на Левски привика халфа и брат му Радослав и поиска от тях да намалят заплатите си. Близнаците прибират по близо 20 000 лева на месец с бонусите по договорите си, което е изключително много на фона на финансовата криза, която тегне над „Герена”.  Двамата обаче са били твърди и не са пожелали да се откажат и от стотинка от това, което вземат.

В последните дни дойде и офертата от Черноморец Одеса за Борислав Цонев. „Моряците” направиха предложение от 35 000 евро за халфа, чийто договор изтича в края на сезона. „Сините” веднага са приели. Близнакът обаче отказва да премине в украинския клуб. Поради тази причина обаче се налага от Левски да се откажат от трансферната сума, която под една или друга форма да отиде в джоба на Цонев, за да има трансфер. На „Герена” решиха, че е по-добре да пуснат футболиста, но да се отърват от голямата му заплата.

По потвърдена информация на Gong.bg Борислав Цонев ще получава по 15 000 евро в Черноморец.

Очаква се днес той да подпише официално своя договор.