След съвместно заседание на Надзорния съвет и Управителния съвет на „ПФК Левски“ на 29.09.2020 г. се взеха следните решения:

1. Категорично осъждаме проявите на агресия и насилие дело на нашите привърженици по време на футболната среща между „Ботев“ (Пловдив) и „Левски“ на спортен комплекс „Ботев“ в Коматево на 26.09.2020 г. За съжаление цената ще платят клубът и всички негови привърженици, които няма да могат да посетят домакинския мач с „Ботев“ (Враца) на 03.10.2020 г.

15 снимки

В тази връзка и като временна мярка с цел избягване на подобни инциденти в бъдеще „ПФК Левски“ ще продава билети на своите привърженици, както за домакинските мачове, така и за гостуванията, само на притежателите на членска или абонаментна карта. Клубът ще вземе всички необходими мерки, за да може да идентифицира във всеки един момент присъстващите на стадиона и при следващи подобни инциденти да потърси отговорност от конкретните извършители.

Натоварва отговорника по сигурността да изготвя конкретен план за охраната на привържениците на „Левски“ и при гостувания, и да го съгласува с клуба домакин, като „ПФК Левски“ си запазва правото да съобщи публично преди началото на мача дали неговите предписания за охраната на сектора за гости са били взети предвид.

2. Обръщаме внимание на Съдийската комисия към БФС за зачестилите грешки от страна на реферите в наш ущърб. От началото на сезона в Първа лига в почти всички мачове отборът ни бе явно ощетен от съдийски решения, като кулминацията дойде на спортен комплекс „Ботев“ в Коматево с неотсъждането на очевадна дузпа за игра с ръка в наказателното поле на „Ботев“ (Пловдив) и непоказан втори жълт картон на футболист на домакините. Заради тези грешки, повлияли на крайния резултат, клубът вече внесе жалба в Съдийската комисия към БФС.

Запазваме си правото при задълбочаване на тази тенденция да реагираме по-остро!