Сериозен скандал назрява в навечерието на 10-ия кръг на efbet Лига около най-старото столично дерби. Левски не иска да гостува на Славия на стадиона в Овча купел. Двубоят е в събота от 20:00 часа и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT.

"Сините" предпочитат срещата да се проведе на "Васил Левски", но това силно разгневи президента на "белите" Венцеслав Стефанов. Той настоя пред "Тема Спорт" двубоят да се проведе на съоръжението на Славия и се обоснова с ремонта му. 

"Ние настояваме да си играем у дома. Стадионът ни отговаря на всички изисквания. Провеждат се международни мачове на младежкия национален отбор. Какво ме интересува мен, че агитките на Левски се биели. Да си се оправят. Аз какъв съм? Да не съм бавачка или охрана?!"

"Натискат мачът да се играе на "Васил Левски". Ние протестираме и не искаме. За какво правихме ремонт? Съоръжението ни е минало лиценз и на УЕФА. Има си правилник, отговаряме на него и мачът трябва да си е на стадион "Славия".

"Играхме с ЦСКА в Овча купел, проблем имаше ли?! За да не се бият агитките на Левски, аз трябва да платя 20 000 лева наем за Националния стадион. Да не съм Майка Тереза", коментира разпалено президентът на Славия.