Ръководството на Левски продължава да следва амбициозната си програма за подобряване на материалната база и подобряване условията за игра на детско-юношеската школа. Парите, които до момента са отишли за тази дейност гонят 1,5 млн. лева, съобщава вестник "Тема Спорт".

Във вторник на "Герена" започнаха изграждането на осем чисто нови съблекални. Те ще се помещават в старото общежитие, което се намира непосредствено до изкуствения терен. И това няма да е всичко. Сградата, която се намираше в окаяно състояние, ще бъде основно реновирана.

Във вчерашния ден беше махнат покривът ѝ, ще бъде сложен нов. След това модерните съблекални и лекарски кабинет ще бъдат на разположение на детско-юношеската школа. Когато това приключи, клубът няма да спре. Наред след това е изграждане на нова трибуна на изкуствения терен, на който мачовете от първенствата играят голяма част от наборите от ДЮШ. Най-вероятно тя ще бъде с козирка.

До момента новата власт на "сините" напълно обнови съблекалните и тунела в сектор В на стадиона. Беше изградена и нова зала за пресконференции в тази трибуна. След това бяха направени и два изкуствени терена, които вече се ползват от децата в ДЮШ. Когато те бяха завършени, започна и ремонт на игрището, на което се готви първият отбор. То се сдоби с нови дренажи и поливна система, както и с нови чимове.

Наред с инвестициите в материалната база, от клуба успяват да погасяват и дълговете си. Изпълнителният директор Павел Колев разкри, че за 9 месеца Левски е успял да свие борчовете си към НАП с около 3 млн. лева и в момента те са в размер на 5,4 млн. лева. От "Герена" си поставиха абициозна задача до края на годината те да бъдат сведени до нула.

Заедно с всичко това клубът е предоставил финансова документация в УЕФА, защото е под мониторинг. В края на миналата година евроцентралата дори извади "сините" от евротурнирите, но след като те изпълниха дадените им условия, бяха върнати в тях.