Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че тимът ще опита да подсили халфовата линия през зимата. Според "Тема спорт", "сините" имат нужда от разиграващ халф.

На "Герена" смятат да си набавят нужните средства за привличането му с продажбите на Филипе Нашименто и Франко Мазурек.

Двамата действат като плеймейкъри. Скаутите на столичния гранд вече са набелязали потенциални нови попълнения на тази позиция от Европа.  В момента въпросните футболисти са наблюдавани на живо.

Колев призна, че не на всички играчи с изтичащи договори ще бъдат предложени нови такива. В тази категория може да попадне и Нашимето. За да не го изпуснат без пари през лятото, Левски ще трябва да го продаде през зимата. Португалецът бе ненужен в отбора през лятото, но бе привикан в състава след продажбата на Давиде Мариани. До момента е играл в 7 мача, като има 2 гола и 3 асистенции. Поради липсата на добра подготовка, той често получава контузии.

Към Мазурек има интерес от гръцки тимове. Той е добре познат в страната, тъй като дойде в Левски от местния Панетоликос с отлична репутация. Мазурек изпитва трудности с адаптацията на "Герена". Изиграл е 13 мача, в които има 1 гол.