Отборите на Левски и Черно море ще премерят сили в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на "Герена" стартира в 20:30 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от мача. Главен съдия в срещата ще бъде Георги Кабаков.

Левски ще направи нов опит да атакува третото място, като с победа днес ще се изравни с ЦСКА 1948 и ще гарантира четвъртото си място, тъй като разликата с "моряците" би била седем точки с два оставащи кръга. "Сините" влизат в днешната среща след убедително 3:0 като гост на Локомотив Пловдив.

Черно море не се намира в особено добра форма, като победи единствено Спартак Варна в последните си пет мача за първенство и отпадна от Sesame Купа на България от Лудогорец. Те прибраха само точка от първите два мача в шампионската група. Първо бе допуснато поражение от ЦСКА, а в предишния кръг бе спасена точката в домакинство на ЦСКА 1948. Черно море ще се опита отново да спечели срещу Левски, за да запази шансовете си за четвъртото място и участие в европейските турнири.

В първия кръг от пролетния дял Черно море надви Левски като гост, но на неутрален терен във Велико Търново. Резултатът може и да бе само 1:0 в полза на „моряците“, но два техни гола бяха отменени, докато добрите положения пред играчите на "сините" не бяха много. Двубоят във Варна през ноември пък завърши без попадения.

Временният треньор на Левски - Елин Топузаков, ще може да разчита на Жереми Петрис. Защитникът не игра срещу Локомотив Пловдив заради наказание, а след това не взе участие в първите тренировки през тази седмица заради проблеми с врата. Те вече са отшумели и се очаква Жереми да стартира срещу "моряците". На пейката ще остане Патрик-Габриел Галчев.

След наказание се завръща и друг защитник - Келиан ван дер Каап. Така единственият футболист, на когото Топчо няма да може да разчита е Хосе Кордоба.

Николай Златев и Мишаел Алвес пък няма да са на линия за Черно море. Илиан Илиев обаче отново ще може да разчита на капитана си Даниел Димов, който пропусна двубоя с ЦСКА 1948 заради травма.