Австрийският нападател Дени Алар бавно, но сигурно получава и дори вече играе ролята на полузащитник. От "Герена" издадоха пред "Тема Спорт", че треньорът Петър Хубчев смята да ползва футболиста като халф и в мача с Берое. Двубоят в Стара Загора е в събота от 17:30 ч.

Алар игра като партньор на Найджъл Робърта при победата на "сините" над Царско село в миналия кръг и, общо взето, от тяхното взаимодействие дойдоха малкото интересни неща в предни позиции. За гостуването на Берое от щаба на Левски не смятат да правят промени. 

А ако имаше такива, означаваше да извадят Алар за сметка на някой измежду Филипе Нашименто и Франко Мазурек. Включването на някой от дребничките халфове няма да е добра идея срещу наситената халфова линия на Берое. 

От "Герена" очакват треньорът Димитър Димитров отново да стартира със схема 3-5-2, както беше на гостуването на старозагорци на Дунав, спечелено с три чисти гола. Очакванията са Левски да пусне Дени Алар в стартовата единайсеторка.

За разлика от Царско село в събота той ще е по-близо до халфовете Мартин Райнов и Хали Тиам. Последният ще бъде специално инструктиран да внимава с нарушенията, тъй като гъвкавите халфове на Берое често провокират съперниковите футболисти. А Тиам е податлив на такива методи.

Играта на Дени Алар като втори фалшив нападател срещу Царско село се е харесала на треньорския щаб, а за първи път имаше и положителни оценки от публиката. На "Герена" често са критикувани, че са привлекли ялов нападател с голяма заплата.

Част от месечното възнаграждение на Алар обаче идва от Рапид Виена, който държи правата му. Засега от Левски не дават индикации дали ще правят постъпки за удължаване на наема, който е до лятото.