Левски ще проведе зимната си подготовка в Хърватия. "Сините" са избрали тренировъчен лагер в курортното градче Умаг. На този етап не са обявени датите за подготвителния камп, но най-вероятно отборът ще бъде около две седмици извън България.
 
На хърватска земя Левски ще изиграе няколко контролни срещи. Във въпросния регион тренират много хърватски, словенски и унгарски отбори, които провеждат зимната си подготовка на същото място или в близост.
 
Треньорът на „сините“ Славиша Стоянович познава отлично мястото, защото е провеждал подготвителни лагери със свои бивши отбори в Умаг. Специалистът е наясно с терените, хотелите и условията, които предлага Хърватия. Добрите му контакти могат да спомогнат и за уреждането на подходящи проверки. В началото на зимната си подготовка Левски ще тренира в София, а преди това футболистите ще преминат обстойни медицински прегледи.
 
До този момент тимът от „Герена“ не е провеждал зимна подготовка в балканската страна. Заради ситуацията с коронавируса отпадна възможността „сините“ да тренират в Кипър. Ситуацията в Турция също е деликатна в това отношение, а едно от големите предимства за Хърватия е, че е близо и е държава - част от ЕС./Мач Телеграф